Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Főzelékek képes leírás - Zöldséges receptek.tlap.hu
részletek »

Főzelékek - Zöldséges receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: zoldseges-receptek.tlap.hu » Főzelékek
Keresés
Találatok száma - 9 db
Fokhagymás kukoricafőzelék

Fokhagymás kukoricafőzelék

Akkor szoktam kukoricafőzeléket készíteni, amikor csak 5-10 percet akarok főzőcskézéssel foglalkozni. Mert szokott olyan is lenni... Mivel én nagyon szeretem a kukoricát, így a belőle készült ételeket is. Ezt a receptet eddig mindenki dicsérte, akinek ajánlottam. Hozzávalók: 2 gerezd fokhagyma, 1 konzerv kukorica, só, bors, 2 dl tejföl, liszt, zöldpetrezselyem

Isteni, gyors főzelékek!

Isteni, gyors főzelékek!

Főzeléket mindenki másképp főz. Pont úgy, ahogy az édesanyjától tanulta. Az esküvő után aztán beleszól az anyós is.Lehet, hogy az ő receptje jobban ízlik majd, érdemes azt is kipróbálni. Főzeléket szinte minden zöldségből készíthetünk. A borsót, a babot, a lencsét stb. természetesen nem kell aprítani. A répát, a krumplit stb. össze kell vágni, a káposztát, a tököt stb. lereszelni. Ha puhára főttek, rántással vagy habarással be kell sűríteni. A habarással elkerülhetjük, hogy zsiradékot adjunk az ételhez, hiszen a tejben vagy a tejfölben elkevert lisztet öntjük a zöldségre. Ha krémfőzeléket akarunk, akkor sűrítés után össze kell turmixolnunk. Feltétként valamennyi főzelékhez adhatunk sült húst, fasírtot, virslit, tükör- vagy főtt tojást, pörköltet, grillezett krinolint stb., de magában is mind kitűnő.

Kelkáposzta főzelék - fűszeresen

Kelkáposzta főzelék - fűszeresen

A kelkáposzta azon kevés zöld növények egyike, amelyhez télen is hozzá juthatsz. A és C vitamin tartalma jelentős, és segíti a szervezet méregtelenítését. Többnyire főzeléket vagy rakott kelt szokás készíteni belőle, de belső gyenge levelei salátában is felhasználhatók. Vannak, akik a kelkáposzta főzeléket nem kedvelik. Szerintem nagyon jó étel. Azon múlik minden, hogyan készíted el.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Kelkáposzta-főzelék

Kelkáposzta-főzelék

Annyi a rossz emlék, mint égen a csillag, ha kelkáposztáról van szó. Mi kedvcsinálónak ajánljuk az alábbiakat, hátha visszafordítható még az ellenérzés. Igen, csúnya. Igen, vannak, akik utálják. Igen, menzakoszt. Ám mégis van rajongótábora. Hogy hol és mikor romlik el a gyerekek viszonya a kelkáposzta-főzelékhez sok teória létezik. Úgy gondoljuk, hogy talán a muszáj megenni lehet az oka. A gyerekek szeretnek olyan dolgokat fogyasztani, ami tetszik nekik, de ezzel a felnőttek is így vannak, csak nekik már nem kötelező megenni azokat az ételeket, amelyek szerintük gusztustalanok. Ha készítenénk egy felmérést, hogy melyek azok az ételek, amelyek mellett könnypotyogva ülnek a gyerekek, és várják a felmentést az "addig fel nem állsz, míg meg nem eszed" alól, akkor a kelkáposzta dobogós lenne. És valahol itt siklik félre az egész.

Lencsefőzelék

Lencsefőzelék

Klasszikus újévi étel a lencsefőzelék, a népi hiedelem szerint bőséges fogyasztásával megelőlegezzük magunknak a jövő évi gazdagságot. Amennyiben biztosra akarunk menni, szigorúan füstölt disznóhússal párosítsuk! Hozzávalók (2 adagra) - Az alaphoz: 250 g lencse (szárazon), kevés füstölt szalonnabőr, 1000 - 1500 ml csontlé-alaplé, vagy víz, 1 fej kis, vöröshagyma egészben, 2 db egész babérlevél, 10%-os étecet, 4 - 5 reszelésnyi citromhéj, 1 kiskanál mustár, ízlés szerint cukor, ízlés szerint só. A rántáshoz: 1 gerezd fokhagyma, 0.5 fej kis vöröshagyma apróra vágva, 4 evőkanál étolaj, 1 púpos evőkanál liszt, 2 csipet pirospaprika. A tálaláshoz: kb 50 ml tejföl, füstölt sertéscsülök

Paradicsomos káposzta

Paradicsomos káposzta

Ilyenkor ősszel a káposztának szezonja van. Ez a főzelék vitamindús, üdítő ízű. Én házilag készített paradicsomlével csináltam, de megfelel a boltban kapható 100 %-os paradicsom ivólé is. Hozzávalók 4 főre: 1/2 fej káposzta (kb. 80 dkg) 8 dl pardicsomlé /házi vagy 100 %-os ivólé /, 1 fej vöröshagyma, 1 1/2 tk só, 3 tk cukor, 3 púpozott ek liszt, 1 púpozott ek zsír (vagy 3 evőkanál olaj. A káposztát külső leveleitől megfosztjuk, laskára vágjuk. A hagymát felkockázzuk...

Spenótfőzelék tükörtojással

Spenótfőzelék tükörtojással

A klasszikus spenótfőzelék, avagy parajfőzelék. Gyors, és ízletes! Sokak szerint a gyerekek ellensége, ám egy tükörtojással díszítve, talán ők is izgalmasabbnak találják! 1. A mirelit parajt kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük. 2. A zsemlét felkockázzuk, beáztatjuk a tejszín és a víz keverékébe. 3. Olajat hevítünk, gyorsan hozzákeverjük a lisztet, hogy teljesen sima, csomómentes legyen.

Tejszínes-kapros tökfőzelék

Tejszínes-kapros tökfőzelék

Ki ne ismerné a klasszikus kapros tökfőzeléket. Több módon is készíthető, tejföllel, vagy tejszínnel egyaránt. Ez itt egy tejszínes változat receptje. 1. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. 2. A hagymát az étolajon pár perc alatt, közepes hőfokon megfonnyasztjuk, de nem pirítjuk! 3. A kiolvasztott, lecsurgatott gyalult tököt hozzáadjuk a fonnyasztott hagymához. 4. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk az ecetet. 5. A kaprot apróra vágjuk, hozzáadjuk a tökhöz.

Zöldbabfőzelék

Zöldbabfőzelék

Gyors, egyszerű, és ízletes! Mi kell még, hogy szívesen főzzük! A főzelékszezon egyik klasszikusa tehát, a nagyszerű zöldbabfőzelék! Próbálja ki Ön is ezt a kiváló receptet! 1. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. 2. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát. 3. Hozzáadjuk a zöldbabot. 4. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk...

Tuti menü