Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Zöldséges receptek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Zöldséges receptek képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: zoldseges-receptek.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 85 db
20 perces könnyű levesek

20 perces könnyű levesek

Hihetetlenül sok pasi leveses. Ha szeretnél álmaid férfijának - vagy a magad - kedvére főzni, akkor ezek a receptek neked szólnak. Egyszerűek, finomak, és ami a legfőbb: hihetetlenül gyorsan elkészülnek! Leves receptek: Brokkolileves, Sütőtökleves, Karalábéleves, Hideg joghurtleves mentával és uborkával, Olasz bableves salátával és bazsalikommal, Zabpelyhes spenótkrémleves

3 különleges egytálétel ínyenceknek

3 különleges egytálétel ínyenceknek

Különleges finomsággal szeretnéd meglepni a vendégeidet? Most három olyan receptet ajánlunk neked, amelyek finomak, gazdagok tápanyagokban és könnyen elkészíthetők. Pirított tenger gyümölcsei kuszkusz körettel, Padlizsános-chilis-rákos durum makaróni, Paella polippal

4 gyors, rakott egytálétel

4 gyors, rakott egytálétel

Gyorsan elkészíthető receptjeink segítenek, hogy örömmel ragadj fakanalat, és igazi finomságokat készíts. Így szombaton sem kell sok időt a konyhában töltened. Az alábbi gyors, mindössze negyven perces receptek alkalmasak arra, hogy a család jóllakjon, és hétvégén te se gürcölj a konyhában. Ráadásul elég egyetlen fogást elkészítened, hiszen a rakott egytálételekhez nem kell már semmi más, csak egy kés és egy villa. Amerikai makarónia, Csőben sült, sonkás karfiol, Gyors spenótos gnocchi, Csőben sült articsóka

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
5 laktató olcsó wellness-saláta

5 laktató olcsó wellness-saláta

Általában nem jellemző a salátákra, hogy drágák lennének, de a következő öt recept még a megszokottnál is olcsóbb. Dobd össze a fogadra valót! Amikor a hőmérő a negyvenet csapdossa, ritkán támad kedvünk egy nehéz, zsíros étel elfogyasztásához, inkább a könnyű fogásokat részesítjük előnyben. A saláták pedig különösen népszerűek nyáron, hiszen a rengeteg friss zöldség és gyümölcs szinte könyörög, hogy használd fel őket. RECEPTEK: Tzatziki, Ecetes burgonyasaláta, Tojásos répasaláta, Babsaláta, Görög saláta

7 Tuti Medvehagyma Recept

7 Tuti Medvehagyma Recept

Medvehagyma recept minden napra. Könnyen elkészíthető ízletes medvehagymás ételek egész hétre. Medvehagymás reggeli, Medvehagyma levesek, főtételek és egy medvehagyma pogácsa. Medvehagymás Tojásrántotta - Medvehagymás Fokhagyma krém Leves - Mustáros Medvehagymás Csirke Pirított Hagymával - Medvehagymás Chilisbab - Kolbászos Medvehagymás Krémsajtos Göngyölt Csirkemell - Medvehagymás Saláta Leves - Medvehagymás Pogácsa. Medvehagyma recept ami jó a szervezetnek. Jó étvágyat kíván a MecsekiMedvehagyma.

Hirdetés
A 4 legjobb görög recept

A 4 legjobb görög recept

Peloponnészosz: egykor istenek földje, ma vendégszerető embereké, akik, nyáron mindig csillagos ég alatt a görög táj utánozhatatlan színeivel, gasztronómiai kultúrájuk kifinomult ízeivel várják a világ minden tájáról a látogatókat. A görög nép, amely saját képmására teremtett isteneket adott a világnak, megosztotta bölcsességét, két kézzel pazarolta alkotásait, befogadó is volt két világ találkozásánál. A konyhaművészetben is. Ha török eredetű is (dolmából lett) a domádesz, a szőlőlevélbe tekert darált hús (akárcsak a magyar töltött káposzta), ki ne tartaná görögnek? Hol van párja a taramasz salátának, a halban gazdag tenger dús választékában is különlegességnek számító olajos, citromos, füstölt halikrának? Az itt bőven termő citromot éppen olyan kulináris hozzáértéssel használják fel, mint az olívabogyót és szőlőt, a paradicsomot és a padlizsánt, az uborkát, a paprikát és az illatos fűszereket.

Avokádósaláta kukoricával

Avokádósaláta kukoricával

Ahogy közeleg a jó idő, úgy bővül a friss saláta-alapanyagok tárháza. Mi most ezekből állítottuk össze kedvenceinket. Avokádósaláta kukoricával Hozzávalók: 2 avokádó, 1 citrom leve, 4 paradicsom, 2 fej lilahagyma, 2 szárzeller, 30 dkg kukorica, 6 evőkanál olívaolaj, só, bors, tabasco szósz, 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem

Bab - Zöldbab

Bab - Zöldbab

Nagyon népes "család" tagja, hiszen ha a babok közé számítjuk a lóbabot és főként a szójababot is, akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy ez az egyik legnagyobb területen termelt és legértékesebb emberi táplálékot, valamint állati takarmányt szolgáltató növénycsoport. A bab őshazáját Vavilov Mexikóban találta meg, ahol az indiánok legősibb eledele volt. Különös, hogy az Újvilág bevándorolt lakossága is megkedvelte ezt a táplálékot. Western filmekben gyakran látjuk, hogy este a tábortűznél kávét és babot főznek. A babfogyasztásnak azokban a romantikus időkben megvolt a maga gyakorlati előnye, hiszen a vászonzacskóban a nyeregtáskában szállított bab nem romlott meg, korlátlan ideig tárolható volt, kis helyet foglalt el, és nagyon tápláló, koncentrált éteknek minősült. Amerikában jelenleg is a szinte naponta fogyasztott ételek, köretek közé tartozik a száraz bab. Európába először a karósbab került a 16. században, és csak később vált ismertté a bokorbab. Zöld és sárga hüvelyű babokat ismerünk; a magyar háziasszonyok a sárga hüvelyüket kedvelik, pedig a zöld hüvelyű éppen olyan jóízű, és csak később kezd szálkásodni.

Batyus csirke zöldségekkel

Batyus csirke zöldségekkel

A fogyókúra idején részesítsd előnybe a fehér húsból készült ételeket, mert a vörös húsokban sokkal több a rejtett zsír, ami nem kedvez a súlycsökkentésednek. Persze ez nem azt jelenti, hogy vörös húst nem ehetsz, de ha teheted a sertés és marhahúst cseréld inkább csirke és pulykahúsra. Tálalj mellé friss vagy párolt idényzöldséget és már készen is van a fincsi, laktató, fogyókúrás főétel. Ilyen a batyus csirke melyet zöldségekkel párosítunk. Kiterítünk 4 db kb. 30 cm-es alufóliát, melyre egy-egy darab csirkemellet teszünk. A zöldségeket feldaraboljuk kedvünk szerint, lehet csíkokra, karikákra, kockákra, majd a csirkehúsra halmozzuk őket. Az olíva olajat összekeverjük a citromlével és a bazsalikommal, sózzuk, borsozzuk, majd az így kapott öntettel meglocsoljuk a zöldséges csirkéket. A fóliával batyuként becsomagoljuk az előkészített húst és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Amikor kész várjunk vele picit és óvatosan bontsuk ki a batyukat, mert a benne felgyülemlett gőz égési sérülést okozhat. Az elkészült zöldséges csirkét tányérra tesszük, meglocsoljuk a fóliában lévő pecsenyelével, díszítjük bazsalikom levéllel és már készen is van.

Hirdetés
Brokkoli

Brokkoli

A brokkoli (Brassica oleracea convar. botrytis var. italica) a vadkáposzta (Brassica oleracea) egy termesztett változata. Közeli rokona a karfiol és a fejes káposzta. A brokkoli sok vitamint tartalmaz, leginkább béta-karotint (pro-A), folsavat (B9) és aszkorbinsavat (C), de jelentős a tiamin (B1), riboflavin (B2), niacin (B3), kalcium, és vastartalma is. Fontos szerepe van a rákmegelőző étrendben. A brokkolit már a rómaiak is ismerték és termesztették, Brassicának nevezték, ezt a nevet vette át az olasz nyelv is. Már az idősebb Caius Plinius Secundus megemlékezik egy hasonló növényről. Ez nagyon hasonlított a ma is ismert brokkolihoz. Ez is bizonyítja, hogy Itália területén termesztették és fogyasztották ezt a zöldséget, a római korban. A 19. században az olasz bevándorlók vitték be Amerikában, de a növény csak az 1920-as években vált igen népszerűvé. Magyarországon, bár már régóta ismert zöldségnövény, nagyobb mértékben csak az utóbbi 20 évben terjedt el, a brokkolit immár sokféleképpen használják a háztartásokban. Kuktafazékban készítve megóvhatjuk a benne lévő vitaminokat, és mélyhűtésre is alkalmas. Nem csak rózsája, hanem szára is ehető.

Brokkoli krémleves

Brokkoli krémleves

A Meglepetés tippje: Tejszín helyett tejföllel is nagyon finom. Hozzávalók: 40 dkg brokkoli, 2 szelet gépsonka, 3 közepes burgonya, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 sárgarépa, 3-4 szál petrezselyem, 1 tyúkhúsleveskocka, 3 evőkanál tejszín, 2 evőkanál olaj, 1 liter víz

Burgonya - a család tagja

Burgonya - a család tagja

Ma már elképzelhetetlen, hogy a konyhánkban ne találjuk meg a burgonyát, pedig volt idő mikor, ha hozzánk vágták volna, akkor se ettük volna meg. Évszázadokon keresztül a krumpli csak dísznövény volt. Ugyanis nem jöttek rá az emberek, hogy ételként is fogyasztható. Nem a föld alatt lévő barna gumót akarták elfogyasztani, hanem a föld felett lévő zöld levelet. Ám ez halálos vétek volt, mert a zöld rész solanint tartalmaz, ami mérgező, sőt halálos is lehet. Ezért mellőzték sokáig a burgonyát. Több történet van arról, honnan jött az isteni sugallat, hogy mégis megkóstolják a barna gumót. Az egyik szerint a parasztok pajtája felgyulladt mely telis tele volt takarmánynak összegyűjtött burgonyával. A sült krumpli illata legyőzte az emberek halálfélelmét, így valaki odamerészkedett és megkóstolta a sült krumplit. Innen pedig már mindenki ismeri a mesét! Másik történet szerint annyira féltek az emberek a burgonya hatásától, hogy reklámozni kezdték a fogyasztását. Nem tették ezt mással, mint magával a királlyal XVI. Lajossal. Hivatalos fogadásain burgonyavirággal a gomblyukában jelent meg, a királyné pedig krumplivirágot tűzött a hajába.

Burgonyafánk

Burgonyafánk

Hozzávalók: 40 dkg rétes liszt, 3 db főtt áttört burgonya, &rac14; cs. szárított élesztő, só, 1 db tojás sárgája, tej. Az alapanyagokból félkemény tésztát készítünk fél, háromnegyed órát kelesztjük, majd bő, forró olajba kanállal szaggatjuk, kisütjük.

Burgonyakrémleves sült gombával

Burgonyakrémleves sült gombával

Akár gyors levesként, akár ünnepi ebéd indítójakénz is megállja a helyét, mivel a pirított gomba miatt nagyon látványos étel. Hozzávalók: 5 dkg vaj 20 dkg burgonya 4 fej gomba 1 húsleveskocka 1 evőkanál liszt 10 dkg füstölt sajt 1 dl tejszín só őrölt bors

Burgonyatorta

Burgonyatorta

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához: 26 dkg liszt, 80 dkg burgonya, 4 tojás, 25 dkg cukor, 6 dkg olvasztott vaj, 35 dkg ricotta krémsajt, 1 evőkanál reszelt citromhéj, 2 teáskanál sütőpor, csipetnyi só, porcukor a szóráshoz. Elkészítés: A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Meghámozzuk és még forrón burgonya nyomóval összetörjük. A sütőt 170 fokra előmelegítjük...

Cékla

Cékla

Leginkább ecetes-cukros lében ismerjük. Pedig nyersen, almával összereszelve, kis citommal, borssal, sóval is felséges. Lehet leves is, desszert is. Ráadásul egészséges. A céklával érdemes megbarátkozni! Nem is gondolnánk, de a cékla egyik legfontosabb vitamin- és ásványianyag-forrásunk, így különösen fontos a téli és a kora tavaszi időszakban. A libatopfélék családjába tartozó, cukorrépával rokon céklát már a babilóniaiak és a főníciaiak is nagy mennyiségben termesztették, a rómaiak pedig megismertették az európaiakkal is. A népi hagyomány annyira bízott gyógyerejében, hogy a dinasztiaalapító Nagy Károly rendeletben szabályozta kötelező termesztését. A középkori Angliában betegek és idősek eledeléül szolgáltak a cékla könnyen emészthető levelei, felénk pedig mindenekelőtt a fej- és fogfájás enyhítésére szolgált e növény.

Csirkeborsó, bab, lencse

Csirkeborsó, bab, lencse

...fekete szemű menyecske - szól a gyermekdalocska, és dúdolgatjuk mi is a konyhában, ha éppen lencsét vagy babot készítünk. Míg korábban a paraszti háztartások fontos élelmiszerei voltak, a hüvelyesek később kimentek a divatból. Ma reneszánszukat élik - köszönhető ez annak is, hogy a táplálkozástudomány kutatásai felhívták a figyelmet a hüvelyesek élettanilag értékes tápanyagaira. A száraz hüvelyesek ilyenkor télen kerülnek leggyakrabban a heti étrendbe, hiszen a tartalmas zöldségfélék kellő mennyiségű energiát hordoznak ahhoz, hogy ellenálljunk az évszak betegségeinek, a vírusok támadásainak. És még egy előnyük van: a belőlük készített ételek nem kerülnek nagyon sokba. Eheti receptajánlónkból kiderül, mennyire sokféle étel készülhet babból, borsóból, lencséből. Van más is, mint az tradicionális bableves és a feles borsófőzelék!

Tuti menü