Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Népek és zöldséges receptek képes leírás - Zöldséges receptek.tlap.hu
részletek »

Népek és zöldséges receptek - Zöldséges receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: zoldseges-receptek.tlap.hu » Népek és zöldséges receptek
Keresés
Találatok száma - 6 db
A 4 legjobb görög recept

A 4 legjobb görög recept

Peloponnészosz: egykor istenek földje, ma vendégszerető embereké, akik, nyáron mindig csillagos ég alatt a görög táj utánozhatatlan színeivel, gasztronómiai kultúrájuk kifinomult ízeivel várják a világ minden tájáról a látogatókat. A görög nép, amely saját képmására teremtett isteneket adott a világnak, megosztotta bölcsességét, két kézzel pazarolta alkotásait, befogadó is volt két világ találkozásánál. A konyhaművészetben is. Ha török eredetű is (dolmából lett) a domádesz, a szőlőlevélbe tekert darált hús (akárcsak a magyar töltött káposzta), ki ne tartaná görögnek? Hol van párja a taramasz salátának, a halban gazdag tenger dús választékában is különlegességnek számító olajos, citromos, füstölt halikrának? Az itt bőven termő citromot éppen olyan kulináris hozzáértéssel használják fel, mint az olívabogyót és szőlőt, a paradicsomot és a padlizsánt, az uborkát, a paprikát és az illatos fűszereket.

Mediterrán rakott tészta

Mediterrán rakott tészta

A déli népek köztudottan vidámabbak és tovább élnek nálunk; készítsünk hát el egyet tradicionális ételeikből, hátha mi is olyanok leszünk, mint ők. Kezdjük, mondjuk a mediterrán rakott tésztával. E finom és laktató étel elkészítéséhez szükségünk lesz 25 dkg orsótésztára, 40 dkg darált húsra, 20 dkg feta sajtra, 2 paradicsomra, 1 dl tejszínre, 2 gerezd fokhagymára, 2 evőkanál olívaolajra, citromlére és borsra.

Nemzetek ételei padlizsánból - receptek

Nemzetek ételei padlizsánból - receptek

Ennyire beszédes és sok neve, felhasználhatósága, és egyben gyógyító hatása kevés más zöldségfélének van. Idehaza még mindig nem olyan népszerű, mint a mediterrán és távol- keleti országokba...Jószerivel alig van olyan fogása a konyhának, amelyre nem alkalmas: előételként, főételként, sütve vagy rántva, egytálételként vagy salátának, főzeléknek, vagy párolva, grillezve vagy töltve, rakottan vagy pástétomként - a padlizsán bármelyik módon bevethető. A padlizsán Kelet-Indiából származik, ahol már évezredekkel ezelőtt is termesztették, majd a 16. században az arabok is megkedvelték A Földközi-tenger vidékén és a balkán térségében már a 17. század óta honos. Magyarországra török közvetítéssel került. Sok helyen afrodiziákumként is számon tartják, ezért nevezik a szerelem almájának is. ÍNYCSIKLANDOZÓ PADLIZSÁN RECEPTEK: Rakott padlizsán pármai módra, Majonézes padlizsánkrém, Ínyencek töltött padlizsánja

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Nemzetek konyhája - dalmát ízek

Nemzetek konyhája - dalmát ízek

A dalmát partvidék asztalai mellett gyakran elhangzik, hogy a hal háromszor iszik. Először sós vizet a tengerben, másodszor olajat a tepsiben, és harmadszor, amikor az öblös pohárban csillogó Plavac Mali lecsúszik utána a torkunkon. Dalmáciában - köszönhetően a hatalmas idegenforgalomnak és a globalizációnak - épp úgy ehetünk hamburgert, pizzát, bifszteket, bécsi szeletet vagy hamisítatlan gulyást, mint bárhol Európában. Ha azonban a dalmát konyha eredeti finomságait szeretnénk megtapasztalni, akkor elsősorban a végtelen változatosságban kínált halételeket érdemes megkóstolni. RECEPT: Makréla dalmát módra, Csevapcsicsa, Fehérborban párolt dalmát hal

Olasz zöldséges ételek, receptek

Olasz zöldséges ételek, receptek

Az Íz és Itália oldalán megismerkedhetünk az olasz konyhával ezen belül is olyan zöldséges receptekkel melyek a mediterrán ékezési kultúra alapját képezik. Ilyen például a Magyarországon is jól ismert pesto, a tészta és rizssaláták, a saláták, a tepsis zöldségek és a főtt, grillezett vagy az akár nyers zöldségekkel is fogyasztott tészták, rizottók. A fényképes, olasz kultúrával, történelemmel kiegészített receptek bemutatják, hogy milyen ételeket érdemes Olaszországba járva kipróbálnunk, vagy akár otthon elkészítenünk ha itáliai ízekre vágyunk.

Spenótos tagliattelle zöldségekkel

Spenótos tagliattelle zöldségekkel

Sági Szilárd: A spenótos tagliattelle esetében a spenót úgy sem rossz, ha nem beépítve vásároljuk a tésztával, hanem frissen kerül a tésztára, már ha előtte összedolgozzuk a zöldségekkel. Ha szeretnénk lágyítani rajta, felhúzhatjuk tejszínnel és persze egy korty fehér borral. Ja és a végén ne felejtsünk el reszelni egy kis sajtot a tetejére. Hozzvalók: 1/2 kg spenótos tagliatelle, 1 dl olívaolaj, 1/2 fej fokhagyma, 10 dkg lilahagyma, 10 dkg sárgarépa, 1 kis fej padlizsán, só, bors, oregánó Elkészítés: A tésztát megfőzzük, a zöldségeket oregánóval, sóval, fokhagymával fűszerezve wokban megsütjük. A zöldségeket összekeverjük a tésztával, és forrón tálaljuk.

Tuti menü