Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Saláták képes leírás - Zöldséges receptek.tlap.hu
részletek »

Saláták - Zöldséges receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: zoldseges-receptek.tlap.hu » Saláták
Keresés
Találatok száma - 5 db
5 laktató olcsó wellness-saláta

5 laktató olcsó wellness-saláta

Általában nem jellemző a salátákra, hogy drágák lennének, de a következő öt recept még a megszokottnál is olcsóbb. Dobd össze a fogadra valót! Amikor a hőmérő a negyvenet csapdossa, ritkán támad kedvünk egy nehéz, zsíros étel elfogyasztásához, inkább a könnyű fogásokat részesítjük előnyben. A saláták pedig különösen népszerűek nyáron, hiszen a rengeteg friss zöldség és gyümölcs szinte könyörög, hogy használd fel őket. RECEPTEK: Tzatziki, Ecetes burgonyasaláta, Tojásos répasaláta, Babsaláta, Görög saláta

Avokádósaláta kukoricával

Avokádósaláta kukoricával

Ahogy közeleg a jó idő, úgy bővül a friss saláta-alapanyagok tárháza. Mi most ezekből állítottuk össze kedvenceinket. Avokádósaláta kukoricával Hozzávalók: 2 avokádó, 1 citrom leve, 4 paradicsom, 2 fej lilahagyma, 2 szárzeller, 30 dkg kukorica, 6 evőkanál olívaolaj, só, bors, tabasco szósz, 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem

Juhsajtos cukkinisaláta

Juhsajtos cukkinisaláta

Tálalás előtt az ételt szórjuk meg dióval, úgy még finomabb. Hozzávalók: 25 dkg vegyes saláta, 2 cukkini, 1 szál újhagyma, 10 dkg friss juhsajt, 2 evőkanál durvára vágott dió, 3 evőkanál fehérborecet, 1 evőkanál balzsamecet, 5 evőkanál olívaolaj, só, bors

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Saláta mindenkor

Saláta mindenkor

Hagymás padlizsánsaláta. Hozzávalók négy személyre: 1 közepes padlizsán (30 dkg), 3 fej vöröshagyma, 2 közepes uborka, 2 evőkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl majonéz, 2 dl kefir, 1 csokor petrezselyem zöld, 1/2 citrom leve,ízlés szerint só és törött bors. Elkészítés: A padlizsánt megmossuk, szárát levágjuk, és héjastól kis kockákra vágjuk. Megsózzuk és jól összekeverjük, hogy a só mindenütt érje. 20 percig hagyjuk állni, ezalatt keserű levét kiadja. Közben a lila hagymát meghámozzuk, és ugyancsak kockákra vágjuk. A megmosott uborkát héjastól szintén felkockázzuk. A mártáshoz a kefirt és a majonézt simára keverjük, majd a borssal és a zúzott fokhagymával ízesítjük, végül belekeverjük a finomra metélt petrezselyem zöldet. A padlizsánkockákat szűrőben hideg vízzel leöblítjük, és jól lecsöpögtetjük. Az olajat felforrósítjuk, rátesszük a hagymakockákat, és közepes lángon egy percig kevergetjük. A padlizsánt hozzáadva további 1 percig pirítjuk, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a nyers uborkakockákat. A mártást ráöntjük, jól átforgatjuk, és a salátástálat befedjük. Hűtőszekrénybe tesszük fél napra, hogy az ízei összeérjenek.További saláta receptek...

Tápláló babsaláta

Tápláló babsaláta

Tudtad, hogy a babot Hérodotosz, a híres egyiptomi történetíró kiváló afrodiziákumnak tartotta? Azoknak a papoknak, akik cölibátusi fogadalmat tettek, a babra még ránézni sem volt szabad. Ma már a kutatók vérkoleszterinszint csökkentő hatását is felismerték. Hozzávalók: - 40 dkg tarkabab - 30 dkg zöldbab - 1 nagyobb fej vöröshagyma - 3 evőkanál ketchup - 3 evőkanál kukoricaolaj - tengeri só - almaecet - zúzott fokhagyma - őrölt fekete bors - majoránna - finomra vágott petrezselyem

Tuti menü