Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Zöldséges szárnyashús receptek képes leírás - Zöldséges receptek.tlap.hu
részletek »

Zöldséges szárnyashús receptek - Zöldséges receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: zoldseges-receptek.tlap.hu » Zöldséges szárnyashús receptek
Keresés
Találatok száma - 6 db
Batyus csirke zöldségekkel

Batyus csirke zöldségekkel

A fogyókúra idején részesítsd előnybe a fehér húsból készült ételeket, mert a vörös húsokban sokkal több a rejtett zsír, ami nem kedvez a súlycsökkentésednek. Persze ez nem azt jelenti, hogy vörös húst nem ehetsz, de ha teheted a sertés és marhahúst cseréld inkább csirke és pulykahúsra. Tálalj mellé friss vagy párolt idényzöldséget és már készen is van a fincsi, laktató, fogyókúrás főétel. Ilyen a batyus csirke melyet zöldségekkel párosítunk. Kiterítünk 4 db kb. 30 cm-es alufóliát, melyre egy-egy darab csirkemellet teszünk. A zöldségeket feldaraboljuk kedvünk szerint, lehet csíkokra, karikákra, kockákra, majd a csirkehúsra halmozzuk őket. Az olíva olajat összekeverjük a citromlével és a bazsalikommal, sózzuk, borsozzuk, majd az így kapott öntettel meglocsoljuk a zöldséges csirkéket. A fóliával batyuként becsomagoljuk az előkészített húst és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Amikor kész várjunk vele picit és óvatosan bontsuk ki a batyukat, mert a benne felgyülemlett gőz égési sérülést okozhat. Az elkészült zöldséges csirkét tányérra tesszük, meglocsoljuk a fóliában lévő pecsenyelével, díszítjük bazsalikom levéllel és már készen is van.

Csirkemáj csípősen, kerti zöldségekkel

Csirkemáj csípősen, kerti zöldségekkel

Mai csirketipp: méghozzá csirkemájból. Hozzá remek zöldségek - egy egyszerű, házias, egészséges ötlet ebédre, vagy akár vacsorára. A csirkemájat megsózzuk, beszórjuk majorannával, és kevés olívaolajon, egy serpenyőben kis lángon minden oldalát alaposan megsütjük. A hegyes erőspaprikát csíkokra vágjuk, és egy másik serpenyőben megsütjük. A visszamaradt paprikás zsírban a szeletelt cukkinit és a kaliforniai paprikát is átforgatjuk.

Csirkemellcsíkok zöldséges édes-savanyú mártásban

Csirkemellcsíkok zöldséges édes-savanyú mártásban

Az üveges mártást zöldségekkel feldúsítva nagyon finom, laktató étel kerülhet az asztalra. Hozzávalók 6 főre: 80 dkg csirkemell, 10 dkg vaj, só, bors, 1 üveg édes-savanyú mártás, 1 nagy szál sárgarépa, 20 dkg brokkoli, 20 dkg mirelit kínai zöldség

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Ízletes csirkecomb sajtos brokkoli és sült paprika közt

Ízletes csirkecomb sajtos brokkoli és sült paprika közt

Hozzávalók 4 személyre: 4 db csirkecomb, 2 ek. Olaj, szárnyas fűszerkeverék. Körethez: 40 dkg forrázott brokkolirózsa, 20 dkg színes paprika, 10 dkg reszelt sajt, szerecsendió. A csirkecombokat megfűszerezzük, majd legalább 2 órán át hűtőben érleljük. Ezután olajjal megkent tepsiben, kevés vizet aláöntve, 200 °C-os sütőben pirosra sütjük. Tovább...

Zöldséges csirkekockák - Béres Alexandra ajánlja

Zöldséges csirkekockák - Béres Alexandra ajánlja

Még sosem próbáltál wokban sütni? Akkor itt az ideje, hogy egy egészséges, tápanyagokban gazdag recepttel kezdd! A finom fogás elkészítési módját Béres Alexandra ajánlja...A vöröshagymát apróra, a fejes káposztát és a sárgarépát csíkokra vágjuk. A csirkemellet kockákra vágjuk, besózzuk. A vöröshagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csirkemellet, és hirtelen átpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát és a sárgarépát, és fedő alatt megpároljuk.

Zöldséges krumplisaláta pulykamellfilével

Zöldséges krumplisaláta pulykamellfilével

Nem véletlenül lett 2008 a burgonya éve. Az ENSZ ezzel is fel akarta hívni a figyelmet arra, hogy földünk egyre növekvő népességének ellátásában mekkora szerep is hárul erre a zöldségre. Ünnepelj te is - íme pár recept hozzá. Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 40 dkg pulykamell, 2 fej hagyma, 6 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál citromlé, 4 paradicsom, 1-1 teáskanál szárított kakukkfű és rozmaring, 2 kisebb cukkini, 10 dkg olajbogyó, só, bors, 4 evőkanál fehérborecet, 1,5 dl zöldségleves

Tuti menü